IdentificacióAudicions diverses 2009 PDF Imprimeix Correu electrònic

Audicions de la festa major

El diumenge i el dilluns de la Festa Major, va haver-hi les sardanes habituals amb les cobles del poble, el primer dia amb la cobla Selvamar i el segon amb la Selvamar i la Selvatana.

audició a la Coma

Enguany, la gran novetat va ser el dimarts, amb una festa sardanista en la qual varen estar presents tota una sèrie de facetes relacionades amb la nostra dansa. L’acte va tenir lloc a la carpa de la Salle a partir d’1/4 de 7 de la tarda. Va començar la cobla Ciutat de Girona amb una ballada de sardanes, algunes de les quals eren les “de sempre” ¨Sota el mas Ventós” d’en Bonaterra, la Maria de les Trenes d’en Saderra o “Bona Festa d’en Xaxu, per posar un exemple. La darrera va ser una estrena que el compositor badaloní Jordi Paulí ha dedicat a la polifacètica cantactriu, com a ella li agrada definir-se, la Núria Feliu. La peça porta per nom “Núria Feliu és Sardana”. Precisament la Núria, que ha rebut un munt de guardons (entre ells la Creu de Sant Jordi) per la defensa dels nostres valors culturals entre els quals té especial rellevància la sardana, va ser la protagonista de l’acte següent, en què recità les sardanes més populars, que té editades i enregistrades en un llibre i un CD.

Aquesta actuació va ser el punt nostàlgic, però els grans aplaudiments del nombrós públic que ocupava una bona part de la carpa van demostrar que la cantant barcelonina encara té un gran poder de convocatòria. Després, la coral Bell Ressò va cantar “El Cavaller enamorat” d’en Manén i la “Colometa” d’en Viladesau. El punt final va ser d’allò més emotiu i simbòlic. Ensems la Jove Orquestra de Cassà i la Coral Bell Ressò varen interpretar “LA NIT D’ARGENT”, que va ser ballada per components de les colles d’Amics de la Sardana. Tota la força de la música cassanenca junta al voltant de la sardana. Sens dubte una bonica i completa festa amb un munt de manifestacions de la sardana: interpretada per cobla i orquestra, recitada, cantada i ballada.

Darrera actualització de dilluns, 4 de març de 2013 00:02
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.