IdentificacióQuim Massa, president d'Amics de la Sardana, guardonat PDF Imprimeix Correu electrònic

Premi Floricel Rosa d'Or

El 20 de juny, coincidint amb l'aplec de la sardana d'Anglès, el president d’Amics de la Sardana, Quim Massa, ha estat guardonat amb el prestigiós premi “Rosa d’Or”, distinció que atorga l’Agrupació Sardanista Floricel d’Anglès cada any a una persona que hagi destacat en l’àmbit sardanista.

 

 

 

Una llarga llista de mèrits l'avalen

Des de ben petit les notes de la sardana li corren per les venes. Seguidor incansable d'aplecs i audicions diverses, el 1975 neix Amics de la Sardana, entitat de la qual és soci fundador i el seu president i principal animador des de fa 27 anys.

Des de l'entitat organitza ballades, arrossades, nits del cremat, concerts, balls, diades dedicades al soci, cursets d'ensenyament i, sempre que fa falta, col·labora amb totes aquelles entitats i veïnats del poble que requereixin la presència de la sardana. A més, sempre té la seva càmera fotogràfica a punt per deixar un testimoni gràfic dels actes que se celebren i encara li queda temps per redactar puntualment cada mes la crònica de les activitats de l'entitat a la revista local LLUMIGUIA. És el motor que fa voltar tots els engranatges perquè la màquina funcioni.

Un cas singular i que mereix un tractament a part és l’organització de la Nit dels Músics, un acte multitudinari que aplega més de 50 músics, tots ells de Cassà o de cobles cassanenques. Aquest espectacular esdeveniment aquest any ha complert la 35a. edició.

 

 

Un currículum per emmarcar

Així el retrata l'Agrupació Sardanista Floricel en el currículum que li publica en el butlletí que edita amb motiu del seu aplec de la sardana:

Joaquim Massa i Ros neix a Cassà de la Selva el 1952. Mestre de professió. Treballa al col·legi Puig d’Arques de Cassà de la Selva des de fa més de 35 anys.
Des de 1974 els Amics de la Sardana organitzen cursets d’ensenyament i en Quim hi fa de monitor, sense fallar-hi mai.
E 1983 es crea l’entitat de Trobades Infantils de les comarques gironines, de la qual és soci fundador. En l’actualitat encara participa a les Trobades Infantils amb els alumnes del curset i una de les trobades té lloc a Cassà de la Selva.
El 2000 Cassà es proclama Ciutat Pubilla de la Sardana amb en Quim com un dels principals artífexs. En aquella ocasió s’aconsegueix, amb motiu de la Nit dels Músics, formar la cobla més gran de la història: 200 músics.
Des de fa més de 10 anys forma part de l’equip de coordinació de la campanya “la Sardana a l’Escola” patrocinada pel departament de Cultura de la Generalitat a Girona i per la Diputació de Girona. És autor, juntament amb la Mireia Bosch i en Xavier Colon, de les programacions i dels quaderns didàctics de la campanya que, durant aquests darrers anys, han utilitzat cap a 100.000 nens i nenes de les comarques gironines.
Ha dissenyat una col·lecció de cromos de tema sardanista que reparteix entre els alumnes del curset com una motivació més.
Ha elaborat material didàctic sardanístic amb la incorporació de les noves tecnologies.
Actualment és ballador de la colla de concurs Amics dansaires.
El 2001 la Generalitat de Catalunya li va concedir el premi a la “Divulgació pedagògica de la sardana” instituït per l’Obra del Ballet Popular.
El 2009 va rebre per part de la Generalitat i la Diputació de Girona un premi en reconeixement a la labor pedagògica i de promoció de la sardana.

 

Darrera actualització de dilluns, 4 de març de 2013 00:08
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.