IdentificacióL'Aplec PDF Imprimeix Correu electrònic

Els organitzadors

L'Aplec de Cassà va néixer l’any 1969, en formar-se una comissió encapçalada pel gran trompeta que havia estat de la Selvatana, en Tomàs Grau. Aquesta Comissió es va cuidar d'organitzar l'Aplec Tardoral fins a l'onzena edició. Les quatre darreres foren portades per Amics de la Sardana. L'aplec va agafar gran renom.

La primera edició

La primera edició va tenir lloc el 5 d'octubre d´aquell any al passeig Vilaret i va comptar amb l'actuació de les dues cobles locals: Selvatana i Principal de Cassà, a les quals va acompanyar la Costa Brava. Es va fer un homenatge pòstum a Josep Coll i a Pere Mercader.

Trets comuns a totes les edicions

Els denominadors comuns d´aquestes manifestacions sardanistes han estat la data -primer diumenge d´octubre-, la presència de les cobles cassanenques -la Principal de Cassà  (en totes les edicions) i la Selvatana (en totes menys una)- alternant amb les  millors formacions del país (Pral de la Bisbal, Montgrins, Barcelona, Costa Brava, Girona, Ciutat de Girona)..., la bonanCa del temps, que no va interrompre’l mai,  i la gran afluència de sardanistes d´arreu.

Homenatges

Es varen fer homenatges a grans instrumentistes, compositors  i balladors: Josep Coll, Pere Mercader, Francesc Mas Ros, l´avi Güell, Francesc Gruart, Robert Vilallonga, Pere Camps, Pep Menció, Josep Puig “Moreno”, Modest Puig, Josep Mir, Francesc Camps, Delfí Suñer, Ramon Cortada i Víctor Matas.

De l'aplec a la diada tardoral

Les dificultats econòmiques a causa de la proliferació d´aplecs, unides a la poca incidència que tenia per als cassanencs varen contribuir a la seva transformació en Diada Tardoral a partir de la  XVI edició.

Darrera actualització de diumenge, 30 de setembre de 2012 20:12
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.