IdentificacióTrobades infantils PDF Imprimeix Correu electrònic

25 anys de trobades sardanistes infantils a Cassà

El 3 d’abril de 1983 muntàrem la primera trobada a Cassà amb una participació de 466 dansaires i 36 monitors.

 

El rècord i les assistències més destacades

Fins la darrera, el 30 de març de 2008, aquestes trobades s’han anat succeint amb alts i baixos. El punt àlgid el trobem l’any 1985 amb una assistència de 1.035 participants (tot i que era el dia de Pasqua!) i les dels anys 89, 95 –ambdues, trobades generals- i la del 2000, any de la proclamació de Cassà com a Ciutat Pubilla de la sardana; en aquestes rondàrem o sobrepassàrem els 600 assistents.

En tots aquests anys n’hem organitzat vint-i-tres, amb un total de 10.403 participants (9.156 nois i noies i 1.247 monitors). D’aquests, 2.084 són de Cassà (1.791 dansaires i 293 monitors).

any 1985: es bat el rècord d'assistents a la trobada de Cassà amb un total de 1035 participants

 

èxit clamorós de públic, que omplia la graderia de gom a gom per gaudir dels progressos de la mainada

De la presència massiva d'assistents a un progressiu descens d'inscripcions

a sobre, sardana de germanor a la trobada de 1993. I a sota, els dansaires del curset a la trobada de 1997

Canvi d'escenari

La trobada s'acosta al poble i es trasllada a la cèntrica plaCa de la Coma. Potser és una manera de popularitzar-la, d'aproximar-la a la gent del carrer, de fer-la més palpable. Però també és cert que el canvi respon a un declivi en el nombre d'inscripcions, que permet encabir els dansaires en un espai més reduït. Malgrat tot, la presència cassanenca a la nostra trobada excel·leix clarament sobre la resta.

any 2004, canviem d'escenari: la trobada cassanenca es trasllada a la plaça de la Coma

Una colla, dues colles...

És el nombre de dansaires que generalment sol aportar cada població a les trobades. Veritablement costa engrescar la mainada. O potser el que costa és engrescar els pares?

a sobre, galop d'entrada a la trobada de Sant Feliu de Guíxols, el 29 d'abril de 2007. I a sota, els assistents a aquesta trobada

Trobada de Cassà 2008

trobada 2008: malgrat la davallada general, Cassà manté el lideratge pel que fa a participació

Una reflexió per al futur

Si només ens quedem amb la fredor de les xifres, els resultats són realment positius, tot i que es nota la davallada de les darreres edicions, però a l'hora de fer-ne la valoració hem d’anar més enllà i sorgeixen tota una colla d’interrogants: en el cas del nostre poble mateix, un percentatge reduït balla en les colles de concurs; però, i els altres, on són? Ha valgut la pena l’esforC? quin seguiment han fet de la sardana aquests prop de nou mil nois i noies que han ballat a casa nostra? Hem sembrat la llavor en el terreny i en la forma adequada? Algun dia es posarà de moda la sardana i  tota aquesta gent es convertirà en una nova generació de sardanistes?

Hem de recórrer al tòpic de donar temps al temps, però sense deixar de maldar per buscar nous al·licients, noves iniciatives i fórmules  i esperar a veure què passa.

Darrera actualització de dilluns, 11 de febrer de 2013 08:44
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.