Identificaciónit dels músics 2013 PDF Imprimeix Correu electrònic

la 38a. Nit dels Músics, dedicada al centenari de la Selvatana, una altra gran vetllada sardanista a Cassà

 

Malgrat la inseguretat del temps, el dia 24 de maig  Cassà va tornar a viure una altra vetllada sardanista màgica amb motiu de la XXXVIII edició de la Nit dels Músics, que en aquesta ocasió era dedicada al centenari de la cobla Selvatana. Fins poc abans del començament, els organitzadors veren dubtar de la ubicació final de la festa. Un cop decidit el Passeig Vilaret, el lloc previst,  127 instrumentistes varen pujar a l’entarimat per fer pinya amb la cobla local per celebrar aquesta efemèride.


127 instrumentistes en una única i monumental cobla

Als músics nats i residents al poble, i a les cobles de la vila – Principal de Cassà i Selvatana – s’hi varen afegir excomponents de la Selvatana, dues cobles centenàries amb gran solera a Catalunya com són els Montgrins i la Principal de la Bisbal i els nens i nenes de les escoles de música de Cassà, Palafolls i Vidreres així com els de la cobla infantil del col·legi Santa Maria de Blanes.

Tota una simbologia: institucions de més d’un segle al costat del futur de la música per a cobla. Un amplíssim ventall d’edats des dels marrecs que comencen, fins als 87 anys d’en Llucià Caselles, contrabaixista de la vila.

Tots plegats, atapeïts dalt d’un empostissat de cinc pisos i setze metres de llargada, oferien un aspecte impressionant.  En aquest espai,  dirigida pel director “titular” d’aquesta nit, l’Antoni Mas,  la monumental cobla va interpretar una memorable ballada de sardanes en la qual hi havia dues estrenes, fetes especialment per al centenari: Bufant els cent anys, del primer tible de la Selvatana, Jordi Feliu, i l’altra del primer tenora, Josep Farràs : Selvatana centenària, aquesta darrera amb melodies de les peces més emblemàtiques que ha interpretat la cobla cassanenca al llerg de la seva història.

 


Les altres peces de la ballada eren peces de gent que havia format part de la cobla : “Aires amerencs” del recordat Pere Fontàs, “Escalenca” d’en Pere Mercader, un dels fundadors, “La Nit d’Argent” de l’Antoni Mas, exdirector musical de la cobla i per acabar,  “el Sereno”, d’en Josep Coll, inoblidable intèrpret de tenora dels seus començaments,  el trepidant himne de la Nit, que sempre ha estat el colofó de la ballada.

Una gernació de gent que omplia el Passeig Vilaret va seguir entusiasmada aquesta vetllada, escoltant, aplaudint i ballant al ritme de la singularíssima formació musical.

L’acte, organitzat impecablement per Amics de la Sardana de Cassà, comptava amb el suport de l’Ajuntament de Cassà, la Diputació de Girona i el Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

En podeu veure més fotos si cliqueu aquí


Darrera actualització de dimecres, 19 de juny de 2013 10:50
 


Funciona amb Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.